Мобилното приложение за комуникация бе ъдпдейтнато с доста нови функционалности през последните седмици. Вече ви съобщихме за премиерата на Facebok Messenger Roomes, което е разработено като конкурент на Zoom и платформите за видеоконференция. 

Това няма да бъде единственото подобрение, което скоро ще видим във Messenger. Oт компанията подготвят няколко нововъведения, които са предназначени да ни предложат още по-висока степен на защита.

Конкретен приоритет при въпросните опции е да се сведе до минимум възможността да станете жертва на онлайн измама и данните ви да попаднат в чужди ръце. Благодарение на усъвършенстваните алгоритми с машинно обучение ще можем да се възползваме от функциите, дори когато бъде въведена новата система за "End-To-End" криптиране на информацията във Facebook Messenger.

Това е само един от елементите от амбициозната стратегия да имаме достъп до най-сигурната платформа за комуникация, която обединява Messenger, WhatsApp и Instagram. Специфичните особености на всяко от приложенията, обаче изискват технологично време за реализирането на подобна интеграция. 

 

 

Докатo очакваме това да се случи разбираме за последния ъдейт на мобилното приложение, който включва алгоритъм за разпознаване на профили, опитващи да имитират реални хора от списъка ви с приятели. В този случай ще се следи сходство в изписванията на имената, което е най-често срещанията метод за заблуждаване на потребителите по този начин.

Компанията тества тази идея още от началото на март и ще предостави актуализация за iPhone до броени дни. Алгоритмите на Facebook ще следят също за необичайна активност в акаунтите за изпращане на твърде много съдържание за кратко време и други симптоми на ботовете иа автоматизирани профили.

Messenger ще показва допълнително меню, в което са поместени полезни съвети за хората, които не се чувстват комфортно в комуникацията с даден човек. Така ще могат и да го блокират, като тази функция е предназначена предимно за най-младата аудитория.

По този начин Facebook Messenger искат да се противопостави на опитите възрастни хора да водят неподходяща комуникация с деца.

 

 

Oще от Digital: Как да използваме двуфакторната автентикация във Facebook без нужда от телефонен номер