Facebook Messenger е едно от малкото приложения за комуникация, което има потребителска база от над 1 млрд. души. Софтуерните инженери на компанията вече работят над нова функция, която ще ни позволи да разграничаваме фалшивите профили от тези на действителни хора. Този инструмент може да е доста полезен, особено за онези от нас, на които често им се налага да общуват с непознати във Facebook Messenger. Новата функция предлага много просто, но ефективно решение. 

 

За в бъдеще, когато даден човек се опита да се свърже с вас във Facebook Messenger ще се показва допълнителна информация за съответния акаунт, съобщава Neowin. Вече ще има как с няколко кликвания да видим неща като имейл адрес, телефонен номер, държавата, в която е регистриран профила и др. Този инструмент вече се тества от Facebook сред ограничена група от хора и тепърва ще се търсят начини как да се подобрят допълнително неговите възможности. 

 

 

Новата функция ще е свързана единствено с хората, които не са  в списъка с приятели и се опитват да се свържат с вас във Facebook Messenger. Компанията ще ви предупреждава, ако други потребители вече са подали сигнал за съответния акаунт. Всички тези опити на Facebook се правят с цел да се сложи край на разпространението на фалшиво съдържание от профили на несъществуващи хора. Комуникацията с тях в определени случаи също така може да изложи на риск сигурността ни. Все още не знаем кога функцията ще е достъпна за всички.

 

Oще от Digital: Десет скрити функции във Facebook Messenger, които може би не знаете