Facebook Messenger  е едно от най-използваните мобилни приложения за смартфони в световен мащаб. Стартирането на чатовете е изключително лесна задача, като данните се синхронизират между няколко устройства. Компанията се старае да превърне Messenger в най-добрата платформа за комуникация, която предлага и широк набор от полезни функционалности.

Вече можем да използваме Dark Mode режим в мобилните версии на Facebook Messenger, което е доста полезно особено вечер. Функцията едновременно допринася за по-ниската консумация на енергия, но също така не натоварва очите, когато четем при ниска осветеност.

Официалната премиера на Dark Mode в приложението за устройствата с Android стана факт още през 2019г. Собствениците на смартфони могат с едно кликване да въведат своето предпочитание за Light Mode или Dark Mode. Устройствата с OLED дисплеи осигуряват допълнително време за работа при активиране на функцията.

 

 

Това е възможно, тъй като OLED екраните не се нуждаят от допълнителна подсветка. Създаването на черен цвят на дисплей с технологията изисква изключването на отделен пиксел. В крайна сметка така се удължава живота на батерията. С оглед популярността на OLED смартфоните определено това е еднo от водещите предимства на нощните режими.

Facebook са започнали работа над ъпдейт, който ще допадне на доста потребители. От компанията искат да разширят функционалността на Dark Mode за Android, като позволят на режима да следва системните настройки на устройствата. По този начин ще имате още една възможна опция, в допълнение към сегашните Light Mode и Dark Mode.

Aктивирането на настройката ще промени интерфейса на приложенията, съобразно системната конфигурация. Тестовете са във финална фаза, като някои потребителите вече могат да изпробват функцията, която е част от 314.1.0.19.119 версията на Facebook Messenger за Android.

 

Oще от Digital: Какви нови неща можем да правим във Facebook Messenger и Instagram