Вероятно ви се е случвало да дадете смартфона на приятел, който да попадне на съобщение, което не бихте искали да види. В определени случаи това може да е доста неприятно, особено когато става въпрос за Facebook Messenger, където традиционно комуникираме с много хора.

Добрата новина е, че компанията обръща все по-сериозно на този проблем и вече е готова с решение, което ще допадне на доста хора. Oт Facebook са готови с няколко нови функции в мобилното приложение, като вероятно най-интересната от тях се казва "App Lock". 

Както името подсказва това е опция, която позволява да заключите Facebook Messenger и така да не позволите други хора да видят чатовете и комуникацията. По този начин компанията се надява да добави още едно ниво на сигурност и да накара потребителите да се чувстват комфортно, дори ако друг човек използва мобилното им устройство. 

Функцията "Аpp Lock" е напълно опционална и може да се активира от менюто на Facebook Messenger.

 

 

Според официалните данни на компанията "App Lock" ще се съобразява с активните настройки на сигурност, които използвате на мобилното устройство. Това означава, че след като заключително мобилното приложение ще може да го активирате обратно съобразно метода, с който отключвате екрана, като парола, лицево разпознаване или идентификация със сензор за пръстов отпечатък. 

Биометричната информация няма да се съхранява в сървърите на Facebook обещават от компанията. За да стартирате "App Lock" в своя профил е необходимо да отвoрите менюто с настройки и секцията "Privacy". Първоначално функцията ще бъде достъпна за iPhone и iPad. От Facebook работят над интеграция за Android, но се нуждаят от повече време. 

Много скоро ще разполагаме с още една интересна възможност, а именно да създаване параметри за филтриране на хората, които могат да виждат съобщенията ни във Facebook Messenger. Това ще е възможно и за гласовите обаждания в Messenger и работи по сходен начин с опцията за контрол над съдържанието в Instagram.

 

Още от Digital: Facebook Messenger и WhatsApp скоро ще могат да изпращат съобщения помежду си