Настоящата година е изпълнена с много неочаквани проблеми за Facebook, които няколко пъти станаха жертва на хакерски атаки. Всичко това изложи на риск личните данни на милиони потребитeли и постави редица въпроси свързани със сигурността на социалната мрежа. Facebook също така е обект на няколко мащабни разследвания на регулаторите в ЕС, които могат да доведат до промени в начина, по който събират информация и да станат причина за солени финансови глоби на територията на континента. 

 

Facebook вече са стартирали преговори за придобиване на "голяма име в сферата на интернет сигурността", съобщава TheInformation. На този етап имената на евентуалните кандидати остават публична тайна. Все пак данните разкриват, че лично Марк Зукърбърг ръководи този проект и води преговори с някои от най-иновативните компании в сферата на киберсигурността. Изглежда, че Facebook искат да използват усъвършенстван софтуер за защита на потребителските профили.

 

 

Желанието на социалната мрежа е да финализира сделката до края на 2018г.. Това означава, че скоро  ще разберем името на компанията, която ще опита да подобри сигурността на Facebook. Информацията е позитивна, както за самите потребители, така и за успокоение на инвеститорите. В последните месеци много от тях си позволиха да критикуват Марк Зукърбърг относно липсата на по-ефективни решения, които да гарантират безопасността на потребителите във Facebook.

 

Още от Digital: Най-големите проблеми в сигурността на Facebook