Facebook e предпочитана платформа за комуникация, но е факт, че все повече хора използват профилите си за достъп до новини и най-актуалното съдържание в интернет. Множество проучвания също така показват, че за милиони потребители първото нещо, което правят сутрин е да се логнат в социалната мрежа. Именно заради това не е изненадващо, че Facebook вече може да се похвали, че е преминало границата от 5 млрд. инсталации в Google Play. По този начин се присъединява към елитния клуб от заглавия с толкова изтегляния.

 

Любопитен факт е, че всички мобилни приложения с подобно постижение са разработени от Google, Сред тях са Google Play Services, Google Maps и YouTube. Присъединяването на Facebook донякъде не е изненадващо, заради популярността на социалната мрежа в глобален мащаб. Компанията също така има ексклузивни партньорства с редица производители на смартфони, които предварително инсталират Facebook на новите си устройства. В някои страни като Индия на голяма популярност се радва Facebook Lite, предаде AndroidPolice.

 

 

Това е олекотена версия на Facebook, която е оптимизирана за устройствата с по-слаб хардуер и 1GB RAM. Заглавието също има голямо значение за сегашното постижение. Благодарение на него много повече хора могат да имат достъп до своите профили, когато са в движение без значение какво устройство използват. Засега Facebook е единственото приложение за Android с 5 млрд. инсталации, което не е създадено от Google. Времето ще покаже колко време ще отнеме на друг софтуер да повтори тяхното постижение.

 

Oще от Digital: Как да настроим кои приятели във Facebook могат да ни виждат онлайн