Facebook продължават да полагат много усилия, за да сложат край на проблема с фалшивите новини и спам съобщенията между профилите. Компанията използва все по-добри механизми, с които да блокира подобно съдържание. Всеки потребител също така разполага с бърз и лесен начин да докладва за подобни постове или за други измами в социалната мрежа. В последните дни много хора се оплакаха, че има проблем със системата за докладване на фалшиви акаунти и измами.

 

Голяма популярност придоби хаштага #FacebookLockout в Twitter, който разкрива нагледно каква е ситуацията. Оказва се, че голям брой потребители нямат достъп до акаунтите си след като са докладвали за спамъри или фалшиви профили на истински акаунти. Още по-неприятното е, че някои от тях не могат да се логнат в продължение на дни и дори седмица, съобщава Mashable. Това е неприятно, тъй като може да нанесе вреди на много представители на малкия и средния бизнес. 

След като бъде отказан достъп до акаунта им са подканени да ъплоуднат снимка, с която да верифицират своята самоличност. Това изглежда като оптималното решение за този проблем. За съжаление на потребителите, обаче тази функция не работи по желания начин. По този начин остават за дълго без достъп до своите профили. Ситуацията е най-неприятна за хората, които са инвестирали средства, за да рекламират своя бизнес и нямат възможност в продължение на дни да се логват в акаунтите.

 

Още от Digital: Как да настроим кои приятели във Facebook могат да ни виждат онлайн