Правителствата във всички европейски държави се старае по всячески начин да намали мащабите на пандемията с коронавирус. Механизмите на работа са различни и по време на такива форсмажорни обстоятелства, всяка помощ е високо ценена. Както съобщава Ройтерс, последната мярка, която предприема Европа е да включи в борбата с разпространението на COVID-19 и телекомите.

 

 

Европейската комисия ще получи данни за точното местонахождение и движение на потребителите на редица телекоми в Европа. За момента сред тях са Deutsche Telekom, Orange, Telefonica, Telecom Italia, Telenor, Telia, A1 Telekom Austria и Vodafone.

 

 

Комисарят на Европейския съюз по вътрешния пазар и услуги Тиери Бретон съобщава, че мерките трябва да се вземат много бързо, за използват за установяване къде са най-необходими медицински материали за справяне с пандемията причинена от коронавирус.

 

Към момента на публикуването на тази статия, по данни на Световната здравна организация, в света има 416 869 заразени с COVID-19, като броят на починалите е 18 589.

 

Прочетете още: Колко бърз интернет ни трябва, за да се справим с домашната изолация по време на пандемията от COVID19