Китайският производител вече се подготвя усилено за премиерата на Huawei Mate 40, която вероятно ще стане факт през октомври. Дългоочакваният флагман ще предложи редица подобрения и ще е едно от най-търсените устройства на пазара през последното тримесечие на 2020г.

Инженерите на Huawei вече работят над финални детайли преди да се премине към производството на смартфоните. Потребителите няма да останат разочаровани, тъй като Huawei Mate 40 и Huawei Mate 40 обещават впечатляващи подобрения, спрямо своите предшественици. 

Устройствата от серията ще предложат по-бърза скорост на работа, но също още по-добри дисплеи и камери. Това ще са първите смартфони, които ще използват 5-нанометровия Huawei Kirin 1020 процесор, който използва и усъвършенстван модем за поддръжка на 5G технологията.  

В горната част на екрана ще има "Notch" прорез, който освен селфи камерата ще съдържа и сензорите необходими за системата за лицево разпознаване на смартфоните. Oчакванията са устройствата от Mate 40 гамата да имат екрани с 90Hz честота за опресняване на кадрите. 

 

 

Toва решение на Huawei е провокирано от желанието им да предложат на потребителите по-дълъг живот на батерията. Самите екрани ще поддържат 1200p+ резолюция, като е възможно да поддържат и допълнителни режими със 120Hz честота за опресняване на кадрите.

Високата произодителност ще се гарантира от преминаването към новите Cortex-A77 или A78 ядра на процесора, който също така ще използва и по-мощните Mali G77/G78 GPU модули, съобщава GizChina. Близки до компанията източници твърдят, че Mate 40 е възможно да отбележи интересна промяна в стратегията на Huawei

Съществува вероятност версиите на смартфоните с 5-нанометровия Kirin 1020 процесор да са налични единствено на китайския пазар. Европейските конфигурации ще използват друг хардуер, който почти сигурно ще е произведен от MediaTek. От компанията ще успеят да произведат около 8 млн. броя на Kirin 1020 процесора, като традиционно продажбите на представителите на серията надхвърлят 10 млн. 

Разликата ще бъде покрита от най-бързите процесори на MediaTek, които са част от Dimensity 1000+ серията. 

 

Още от Digital: Huawei Mate 40 Pro и Huawei P50 Pro ще използват най-тънката перископска камера за смартфони в света