СуперХостинг.БГ e българска компания, която е основана през 2005г. и през последните няколко години разшири значително позициите си в страната. Добър пример е сделката за придобиване на Host.bg, която бе реализирана през 2017г. 

Компанията скоро отвори и втори офис на територията на Сърбия, за да продължи да разгръща бизнеса си в региона. Развитието на СуперХостинг.БГ не остава незабелязано, тъй като един от лидерите в сферата на хостинга в България ще стане част от белгийската група Team.blue. Данните за сделката бяха потвърдени в официални изявления и от двете страни. 

Финансовите параметри не са обявени публично. Team.blue включва 30 локални европейски бранда и е най-голямата хостинг компания, оперираща на територията на Западна Европа. Според споразумението Супер.Хостинг.БГ ще продължи да функционира независимо от Теаm.blue, които са известни с политиката си да запазват в своя екип най-важните служители на придобиваните дружества.

Основателите на Супер.Хостинг.БГ, Mетоди Дреновски и Любомир Русанов oстават част от борда на директорите и ще продължат да управляват компанията, както досега.

 

 

Не се очакват никакви сериозни структурни и кадрови промени след финализирането на сделката. Супер.Хостинг.БГ ще продължи да оперира със същия бранд и специалисти и да утвърждава страната ни като дигиталния хъб на Балканите.

В същото време Теаm.blue ще могат да разширят позициите си в Централна и Източна Европа, като достигнат до още повече потребители, които използват услугите на Супер.Хостинг.БГ. Ръководителите на двете компании се познават отлично и работят съвместно от години. 

Споделянето на общи ценности и идеи за развитие на технологичния сектор на Балканите стоят зад реализацията на сделката. Ресурсите на Team.blue ще гарантират бъдещото развитие на платформата, която предлага Супер.Хостинг.БГ.

Обмислят се и възможностите за навлизане и в други държави в региона, което крие допълнителен потенциал за дългосрочно партньорство между  Team.blue и българската хостинг компания. Придобиването ще има полза и за двете страни, както и за потребителите им в цяла Европа.

 

Oще от Digital: Неволна грешка на хостинг компания изтри хиляди уеб сайтове в Интернет