Huawei официално потвърдиха намеренията си да проведат събитие на 21 октомври във Виена. Водещ на премиерата ще бъде Дерек Ю - президент на Huawei Customer Business Group за Централна и Източна Европа, Скандинавия и Канада. Компанията не е потвърдила какви устройства да очакваме на тази дата.

Все пак снимката на поканата показва устройство, което наподобява Huawei P50. Смартфоните от серията бяха представени в края на юли, но дистрибуцията им е ограничена единствено до китайския пазар. По всичко личи, че Huawei се подготвят за световната премиера на Huawei P50  и P50 Pro.

Tрябва да отбележим също, че Mate 50 серията няма да бъде представена както се очакваше през октомври. Вместо това компанията ще се фокусира върху продажбите на Huawei P50 гамата. Няма да е изненадващо, ако недостига на компоненти е основната причина да не видим нов Mate през тази година.

 

 

Смартфоните от P50 серията се захранват от Qualcomm Snapdragon 888 4G процесори, които са допълнени от 8GB RAM и 128GB/256GB памет при базовия модел. Huawei P50 Pro има 12GB RAM, както и 512GB памет. Съществена разлика между устройствата има по отношение на камерите.

Huawei P50 разполага с 50МР oсновен сензор с лазерен автофокус и оптична стабилизация на изображенията, както и 12МР телефото модул с 5х оптичен зуум и 13МР UltraWide камера. В същото време премиум версията има четири камери на гърба: 50MP+64MP+13MP+40MP с Leica оптика и възможност за запис на 4K видео с 60fps.

Дисплеите са с 6.5" и 6.6" диагонал, като Huawei P50 има 4100mAh батерия, докато P50 Pro е оборудван с 4360mAh батерия. Предвидена е и опция за 66W бързо зареждане. Двата нови флагмана на компанията работят с HarmonyOS 2.0 и имат IP68-сертифицирани покрития, които осигуряват защита срещу прах и вода.

Huawei ще използват събитието на 21 октомри и за премиерата на още един aтрактивен смартфон, а именно Huawei Nova 9, който се очаква да е оптимизиран за работа в 5G мрежите.

 

Още от Digital: Huawei P50 Pro има най-добрия дисплей в света, според DxoMark