В последно време, все повече потребители с Android смартфони се оплакват, че батерията им е започнала да се разрежда прекалено бързо. Виновник за това има и той се нарича WhatsApp, последната версия на който има повишена консумация на ток.  Ще припомним, че при вече има отключване посредством пръстов отпечатък. Сред оплакалите се има хора, които използват смартфони с марките OnePlus, Samsung Galaxy S10e, Samsung Galaxy S9, Google Pixel 3 и Google Pixel 4, което означава, че това не е изолиран случай. 

Ако влезнете в Google Play, от където приложението WhatsApp се сваля безплатно, в коментарите под него, също ще прочетете не един негативен по отношението на бързото изразходване на батерията на смартфона.

 

 

Пред Phonearena потребител споделя, че е използва WhatsApp в продължение на минута, а след това в статистиката на използваната от смартфона енергия излизало, че приложението е било активно 90 минути. В статистките излиза също така, че приложението изразходва средно около 30% от акумулатора, дори собственикът на телефона да е изпратил  две съобщения. След появата на проблема, много хора просто са спрели да използват WhatsApp, а от компанията до момента няма официално изявление по повод проблема.

 

 

Съветът на специалисти за решаване на проблема е да преинсталирате WhatsApp до версия 2.19.325, като преди това задължително си направете резервно копие с информацията, която сте натрупали в месинджъра.

 

Прочетете още: Камерата на iPhone 11 Pro Max зае трето място след Huawei Mate 30 Pro и Xiaomi Mi CC9 Pro в класацията на DxOmark