Nintendo Switch е иновативна конзола, която съчетава в себе си характеристиките на няколко различни устройства. Отзивите на повечето потребители са доста позитивни, което е причина за високите продажби в първите седмици на Nintendo Switch на пазара. Както всеки технологичен продукт освен позитивите има и негативни страни в дизайна на конзолата. Добър пример в това отношение е онлайн услугата, с която работи Nintendo Switch.

 

В случая става въпрос за желанието на Nintendo потребителите да плащат абонаментна такса, за да имат достъп до съдържанието в онлайн платформата. Новата услуга ще предложи много повече функционалности, в сравнение с тази на Wii U, предаде SlashGear. Именно това е причината за решението на Nintendo тя да не е безплатна за собствениците на Switch. В момента услугата предлага опция за създаване на чатове, родителския контрол и възможност за изтегляне на безплатни игри за период от един месец.

 

За в бъдеще ни очакват още нови функционалности, които ще ни позволят да правим неща, които нито една друга конзола на пазара не предлага на потребителите. Съдържанието, което Nintendo предлага на клиентите си струва пари на компанията. Единственият начин тя да предложи разнообразна колекция от игри и максимално високо качество на онлайн услугата е да я направи достъпна срещу абонаментна такса.

 

Вижте Nintendo Switch срещу PlayStation 4 - коя конзола е по-добра