Вижте още видео ревюто с първите ни впечатления от новия топ флагман смартфона Huawei Mate 40 Pro

 

Ако планирате да си купите някой от новите iPhone 12 и това е първият ви смартфон на Apple, със сигурност е добре да помислите и за покупка на зарядно, защото както вече ви съобщихме, от компанията премахнаха от окомплектовката на Айфоните си всички слушалки и зарядни.

За щастие другите популярни производители на смартфони не прибягнаха към този ощетяващ потребителите ход и новите смартфони на Huawei, Samsung, LG, Nokia, Motorola и много други дават в комплект със смартфоните си зарядни устройства. Някои от тези производители, не просто оставят в кутията на смартфона зарядно, а дори то при флагманите им е с възможност за супер бързо зареждане. Именно такова зарядно има и в комплект със смартфона, който ще ви покажем в това видео ревю. Това е Huawei Mate 40 Pro, чиято премиера се състоя неотдавна.

Между другото в кутията му има и хубави стерео слушалки, но тук няма да им обръщаме внимание, защото ще тестваме за колко време бързото 66W зарядно на Huawei Mate 40 Pro ще успее да зареди батерията му с 4400mAh заряд.

 

 

Първата не много лека задача беше да изразходим батерията на смартфона за теста си. За целта започнахме да снимаме видео в 4K качество с 60 кадъра в секунд, което както виждате е много детайлно и дори прашинките по копчетата се виждат отчетливо. Единственото неудобство е, че на всеки 10 минути трябваше да започваме по ново видео, защото Huawei са ограничили 4К заснемането до този период от време. Не, че не са могли да го направят и за по-дълго. Това се прави с цел файловете последствие да не са прекалено големи, защото стават трудни за обработка и стартиране от повечето съществуващи плейъри.

Остават няколко процента и поставяме в готовност Mate 40 Pro пред камерата ни. 60 секунди преди пълното изтощаване на батерията, на дисплея на смартфона излиза съобщение, което ви предупреждава за това. Сваляме си приложение за хронометър и го инсталираме на тестов Huawei P40 Pro, който имаме под ръка. Стартираме го и включваме Mate 40 Pro към зарядното му.

 

Смартфонът стартира и започваме да чакаме. Междувременно установяваме, че приложението което сме изтеглили за хронометър, не е точно поради факта, че когато дисплеят на смартфона изгасне, то не продължава да работи във фонов режим, а паузира брояча.

 

Ние обаче предвидихме тази възможност и активирахме Allays ON функцията на дисплея на Mate 40 Pro, в която има скрийнсейвър който постоянно показва, колко е часът в момента. Освен това в горният десен ъгъл на Huawei P40 Pro, който използваме за хронометър, също има още един часовник.

 

 

Е батерията на Mate 40 Pro е заредена от 0 до 100%, като за този процес с бързото 66W зарядно са били необходими точно 47 минути.

 

 

Сега тази енергия може да се изпозлва не само за нуждите на флагман смартфона на Huawei, но и за безжично прехвърляне към други нуждаещи се от енергия устройства, защото Mate 40 Pro поддържа функцията Reverse Charge. В този ред на мисли, смартфонът поддържа и функция за безжично зареждане, като там максимумът е 50W. За нея обаче сме подготвили да ви покажем отделно видео ревю. А и все пак преди това трябва да изразходим енергията която заредихме в един специализиран фотографскки тест, в който ще подложим на различни изпитания всичките камери на смартфона и разнообразните им функции.