Huawei вече работят върху следващата версия на потребителския интерфейс EMUI, която е базирана на Android Q. В момента тестовете на EMUI 10 се извършват на Huawei P30 Prо. Все пак финалната версия ще е достъпна за по-голям брой смартфони на китайския производител. Премиерата вероятно ще стане факт веднага след като Google официално представят Android Q. Toва ще се случи преди края на третото тримесечие.

 

Потребителският интерфейс EMUI 10 все още е в бета фаза на разработка и тепърва ще разбираме повече детайли за визията и функциите, които ще ни предложи. Докато очакваме това да се случи разбираме повече детайли за смартфоните, които ще бъдат ъпдейтнати към Android Q. Последните данни на GizmoChina разкриват имената на първите устройства, които ще получат актуализацията. Списъка включва:

 

Huawei P30

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Lite

Huawei Mate 20

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 X 5G

Huawei P Smart 2019

Huawei P Smart Plus 2019

Huawei P Smart Z

Huawei P20

Huawei P20 Pro

 

 

Трябва да отбележим, че това ще е само първата вълна от устройства и е много вероятно Huawei да добавят и други модели. Стратегията на Huawei със сигурност ще е свързана и с решението на американското правителство и търговските санкции срещу компанията. Aко ситуацията се стабилизира китайския бранд ще се опита да изпревари конкурентите си в разпространението на ъпдейтите към Android Q.

 

Oще от Digital: Смартфоните Huawei и Honor ще получат Android Q веднага след Google Pixel