Вече ви информирахме, че потребителският интерфейс EMUI 9.1 ще е достъпен за 49 смартфона на Huawei. Собствениците на смартфоните е добре да знаят, че в следващите седмици ще стартират актуализациите. Очакванията са поне седем от популярните устройства на Huawei да бъдат ъпдейтнати към EMUI 9.1. Самите актуализации ще започнат да се разпространяват от края на август, но ще е нужно време преди да са налични за всички потребители в България.

 

В това число влизат популярни смартфони, като Huawei P20, P20 Pro, Mate 10, Mate 10 Pro, P10, P10 Plus, както и Huawei Y9 (2019), съобщава Playfuldroid. Kомпанията допълнително ще разкрие повече детайли кога ще стартират ъпдейтите за всеки един от моделите. Новият интерфейс ще предложи редица подобрения, които ще улесняват работата ни. Водещ акцент в EMUI 9.1 са камера функциите, но предлага още поддръжка на EROFS файловата система, както и GPU Turbo 3.0.

 

 

Другите интересни иновации са свързани с различна иконография, както и поддръжка на повече жестови команди за навигация. ЕМUI 9.1 се отличава с по-интуитивен интерфейс и предлага пачове за сигурност, които отстраняват настоящи бъгове в работата на софтуера. Припомняме ви, че Huawei искат да са една от първите компании, която ще актуализира устройствата си към Android Q. Това е още една сериозна причина да си купите смартфон на компанията.

 

Oще от Digital: Ето как ще изглежда потребителския интерфейс Huawei EMUI 10