Както вече стана ясно, Alibaba генерираха $23 млрд. приходи за девет часа след старта на продажбите си на 11.11 по време на традиционния за Китай - "Single's Day", който е еквивалент на "Black Friday" и "Cyber Monday" инициативите в Европа и САЩ. След края на продажбите от "Денят на самотниците", Alibaba обявиха рекордни продажби, а днес идва ред да споделят и кои са били най-продаваните марки в тях.

 

 

Статистиката е направена на база реализираните поръчки от платформата Tmall която е локално ориентирана към китайският пазар. Класацията която публикуваха Alibaba обхваща марки от какви ли не сегменти, включително храна, козметика, строителни материали и други. Digital.bg обаче е технологична медия и по тази причина в статията си ще публикуваме само най-интересните части от класацията, които са насочени към технологичният сектор.

 

Топ 10 Смартфони

Сред смартфоните най-популярно са били Apple с всички разновидности на iPhone. Втората позиция е за Huawei, а на трета стоят HONOR, които също са производна на Huawei. От четвърта до десета позиция при продадените смартфони са подредени Xiaomi, Vivo, Oppo, Samsung, Realme, Meizu и OnePlus. Интересно е, че Южно Корейският технологичен гигант Samsung е чак на седма позиция, отстъпвайки на не толкова популярни до скоро китайски брандове.

 

 

Топ 10 Голяма битова електроника

В категорията за голяма битова електроника, на първа позиция стоят Midea, следват ги Haier и Gree. От четвърта до десета позиция са Xiaomi, Siemens, Littleswan, Hisense, AUX, Skyworth и TCL.

 

Топ 10 Потребителска електроника

При по-малките електроуреди, предназначени за крайни потребители, на първа позиция отново стоят Midea, втори са Dyson, а трети Ecovacs. След тях по ред на номерата се позиционират Joyoung, Supor, Philips, Mijia, Xiaomi, Panasonic и Haier.

 

 

Топ 10 Цифрови брандове

В категорията Цифрови брандове, в която влизат лаптопи, камери и други, първенец е Apple, следван от Huawei и Xiaomi. Останалите в класацията от четвърта до десета позиция са Lenovo, HP, ASUS, DJI, JmGo, Dell и Sony.

 

Черен петък в България

Кои продукти ще бъдат в продажба за Black Friday в България, който предстои в края на този Месец и кои са най-продаваните марки у нас, предстои да разберем скоро.