Както знаем, по-голямата част от полетите до Китай се извършват до летището на специалният административен район бивша колония на Великобритания - Хонг Конг (през 1997г. е върнат на Китай). Независимо, че разстоянието от центъра на Хонг Конг (Hong Kong) до центъра на Шенжен (Shenzhen) да е само 17км, между тях има граничен пункт със сериозни проверки и това не е никак случайно.

 

Небостъргачите в Шенжен - Търговската столица на Китай

 

Макар Шенжен да е наричан "Силиконовата долина на Азия", там например смартфоните на Apple са далеч по-скъпи, отколкото в Хонг Конг.По тази причина редовно се правят опити за нелегален внос на iPhone-и за китай. В тази статия Digital.bg ще ви покаже кои са тримата трафиканти рекордьори които до момента е успяла да залови митническата полиция на границата между двата мегаполиса.

 

 

На трета позиция е младеж на едва 19 години който през 2015г. прави опит да пренесе облепени по тялото си общо 94 смартфона Apple iPhone 6s и 6s Plus. Общата им стойност в Китай възлизала на $50 000.

 

 

Втора е двойка на същата крехка възраст, която е успяла по същият начин да си направи бронежилетка от цели 102 iPhone 7 и 7 Plus, като към тях е добавила и 15 швейцарски часовника от високия клас на Tissot. Любопитното е, че облечена с дрехи тя изглеждала съвсем нормално, но походката ѝ усъмнила митническите служители. Оказало се, че под дрехите се крие 40-килограмово момиче, облечено със смартфони и часовници които тежат почти 20кг.

 

 

Рекордьорът който е на първа позиция вече е доста по-сериозно собствено тегло, но и контрабандната му стока също е не по-малко сериозна. През 2015г. той облепва само около талията си 126 смартфона iPhone 7 и още 20 iPhone 7 Plus по краката си.

 

Контрабандистите използват най-различни начини за трафик на iPhone

 

В Китай често се прави нелегален внос на Apple смартфони, скрити в тайници на автомобили, но това е тема за друга статия, която скоро ще публикуваме в Digital.bg

 

Вижте още Видео как да направим така, че светкавицата на Apple iPhone да мига когато ни звънят