Както вече стана ясно от предишна наша статия, можете да използвате вашия огледално-рефлексен или безогледален фотоапарат като уеб камера за вашите видеоконферентни разговори.
Също така споменахме, че не всички модели камери имат тази функция. Благодарение на Pocketnow, ще можем да ви издадем кои са моделите на Canon, с които да направите своята висококачествена уеб камера.


Няма как да има база за сравнение между това какво изображение може да извади вашия фотоапарат с това от уеб камерата на лаптопа ви или външна такава. Факторите, разбира се, са много като може само да отличим обектива и големината на матрицата на професиналната видео камера.
Canon също така имат отношение към последните тенденции и за това те разполагат с бета версия на софтуер, наречен EOS Webcam Utility. Той е предназначен за серията EOS и PowerShot. Тези устройства могат да се използват като уеб камери, условието е, че засега софтуера е наличен само за Windows 10 операционна система.
Всичко, от което се нуждаете са камера Canon, USB кабел и софтуерът EOS Webcam Utilty, инсталиран на вашия компютър, за да вдигнете осезаемо качеството на видео разгорова си. Ето го и списъка с устройства, които са съвместими с инструмента EOS Webcam Utility:

 


От EOS DSLR камерите това са третото и четвъртото поколение EOS-1D, EOS 5D Mark IV, както и 5DS и 5DR, второто поколение на EOS 6D и 7D. Ще имате възможност да използвате и EOS 77D, 80D и 90D също като уеб камери.
От безогледалните фотоапарати можете да ползвате EOS M6 Mark ll, EOS M50 и M200, както и  EOS R и RP.
От по-ниският клас устройства на Canon можете да ползвате PowerShot G5X Mark ll, PowerShot G7X Mark lll и PowerShot SX70HS.

Още от Digital: Новият безогледален фотоапарат Canon EOS R5 може да снима 8K с 30 кадъра в секунда и 4K със 120 кадъра в секунда