Вижте още виде ревюто: Huawei MateBook X Pro (2020) - Дизайн и дисплей

 

Ако ви кажем, че в това видео ревю ще разглеждаме продукт на Huawei, какво ще предположите, че ще ви покажем? Направихме си експеримент, като зададохме този въпрос на случаен принцип на 100 човека. Ето и какви бяха отговорите им.

Преобладаващото предположение, което дадоха 49 човека от анкетираните е смартфон. Нормално, актуалните флагмани и от сериите Huawei P40 и Huawei Mate 40 могат да се похвалят с голяма популярност заради много преимущества, като едно от най-ключовите са камерите им, които държат челна позиция в множество престижни фотографски класации, включително и в тази на Digital.bg. Тук обаче няма да разглеждаме смартфон.

Второто най-популярно предположение сред стоте анкетирани беше смарт часовник (19). Като се замислим и това е съвсем логично защото както знаем Huawei вече имат богат асортимент от интересни модели в серията Watch GT, като последният Watch GT 2 Pro дори може да се похвали с титаниев корпус и дисплей от сапфир кристал.

Но не и смарт часовник не стои зад този параван. Третият най-популярен отговор, който дадоха 15 човека в допитването на Digital.bg е лаптоп.

През 2020 година, Huawei пуснаха на пазара страхотният си MateBook X Pro, който благодарение на красивият си дизайн, компактното тяло и добрите си технически характеристики, бързо се превърна в чудесна алтернатива на MacBook Pro.

  

Но не, в днешното видео ревю, няма да ви покажем и лаптопа. Все пак тук се крие най-нестандартното и интересно устройство на Huawei за 2020 година. От останалите 17 анкетирани, 9 предположиха, че ще разглеждаме таблет, 5 казаха рутер, а само трима, които вероятно са сред най-запалените фенове на Huawei дадоха правилно предположение. В това свое видео ревю, екипът на Digtital.bg ще ви покаже…слънчеви очила. Изненадани сте! Това обаче не са обикновени слънчеви очила, а високотехнологично устройство, което си заслужава да видите. Уважаеми дами и господа - Huawei X Gentle Monster Eyewear II.

Да тези очила са второ поколение на модел от 2019-та, който за съжаление не се предлагаше в България. Но не съжалявайте, второто поколение е още по-добро и при него трудно ще намерите нещо, което да не ви хареса.

 

 

Ще започнем с кутията в която идват X Gentle Monster Eyewear II. Тя ни подсказва, че  вътре се крие нещо луксозно и стилно, което чудесно ще допълни модерната ви визия. Калъфът е кожен, има двоен цип. Той е по-масивен отколкото изглежда, но това има своето логично обяснение и то е свързано с техническите параметри на очилата, на които ще обърнем подробно внимание във втората част на това ревю. Тук ще наблегнем на дизайна, който успя да ни впечатли от раз. 

 

 

Ако сте фенове на очилата класическа визия, която през годинините марки като RayBan наложиха на пазара, X Gentle Monster Eyewear II във версията си SMART LANG-01, определено ще ви допаднат. Моделът е унисекс и би се харесал както на мъже, така и на дами.

Характерното за този дизайн е, че той не е претенциозен и по отношение на стила облекло, който сте избрали за деня си. Eyewear II чудесно пасват както на елегантно и спортно-елегантно облекло, така и спортен аутфит.

 

 

По този повод ще добавим, че когато ги носим спортувайки, те стоят стабилно на главата ни и дори при активна кросфит тренировка на открито, няма опасност да паднат случайно. В същото време обаче това не е постигнато за сметка на прекалено стягане при ушите. Със сигуирност сте се сблъсквали поне веднъж с неудобни очила, от които започва да ви боли глава. Е, тези не са от тях.

 

 

Очилата са направени от специален олекотен поликарбон с ергономично извити страни на рамката. Отделните елементи са захвани посредством супер здрава титаниева сплав. Те са еластични и така спомагат за най-точното прилягане на X Gentle Monster Eyewear II към главата ви. Така се намалява степента на натиска на рамката върху носа и ушите ви, което спомага за комфорта при продължително носене.

За тези, които се интересуват, като размери, SMART LANG-01 версията на очилата X Gentle Monster Eyewear II е с ширина от 150мм до 161мм, а теглото им е точно 44гр.

 

 

Както вече споменахме, X Gentle Monster Eyewear II са смарт очила и във втората част на това ревю ще подходим технически към тях. Очаквайте я – интересното тепърва предстои.