След като в началото на месеца Уеб сайт на Samsung разкри как ще изглежда Galaxy Note 20 Ultra в характерният нов Mystic Bronze цвят, вече имаме много повече яснота за модела, преди да се е състояла официалната му премиера. Дори имаме видео, в което се предполага, че можете да видите как ще изглежда смартфона, някои от характерните му отличителни черти и параметри. Във видеото, което сме приложили над тази статия, също така можете да видите и нагледна съпоставка с актуалният бизнес флагман Samsung Galaxy Note 10.

 

 

Чисто визуално, спрямо него Galaxy Note 20 Ultra е получил ъпгрейд, но е и запазил основната му визия. Приликите във формата на двата смартфона са очевидни. Заоблени дълги страни, при които дисплеят също е извит и отсечени къси периферни части.

Нещо интересно, което забелязваме долната част на телефоните – тя е абсолютно еднаква при двата модела, но обърната огледално. S-Pen стилусът и високоговорителят на Galaxy Note 10 се намират в ляво, а при Note 20 Ultra – в дясно.

 

 

Промяната на местонахождението има логично обяснение. Ако се загледаме внимателно, ще забележим, че модулът на основната камера при нови модел е изнесен много по-надолу.

Ако стилусът беше в ляво, той щеше да се застъпва с камерата. Това вероятно е и причината, Samsung да го преместят в дясно. Високоговорителят пък е преместен по-скоро от естетична гледна точка. Вероятно Samsung ни готвят изненади и по отношение на функционалността на новият S-Pen, но за момента можем само да гадаем, какви биха били те.  

Камерата, тя със сигурност е един от най-големите ъпгрейди при Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Сензорите са общо три и са изнесени в обемист правоъгълник, подобен на този, който вече има Samsung Galaxy S20 Ultra. Тук той видимо стърчи доста над основното тяло на смартфона. По предварителни данни, то е с дебелина от  само 7.6мм, но при камерата шублерът вероятно ще покаже около 10мм.

 

 

Основаната камера на Samsung Galaxy Note 20 Ultra вероятно ще е с цели 108MP, втората камера ще е 12MP и ще се използва за ултра широкоъгълни снимки, а третата, както е видно и от дизайна ѝ е перископична, с оптично приближаване и 13MP еквивалент.

Ако погледнем двата смартфона от видеото в лицевата им част, ще забележим, че при Note 20 Ultra петното за предната селфи камера, която е вградена в дисплея е значително по-малко. По предварителни данни, знаем че отворът тук ще е 1мм, което е с 0.3мм по-малко в сравнение с този при Note 10.

 

 

Относно LTPO дисплея на Note 20 Ultra, до момента знаем, че той ще бъде с 6.9” диагонал, с QHD+ резолюция и със 120Hz честота на опресняване.

От техническите параметри на Samsung Galaxy Note 20 Ultra, който е с кодово наименование SM-N986U, знаем че той работи под операционна система Android 10 с фирмен потребителски интерфейс One UI 2.5.

По предварителни данни знаем, че в основата на хардуера на смартфона може да стои процесор Snapdragon 865+.

 

Цена в България

Следейки цените на смартфоните, които Samsung са предсатвяли в последните години в Note семейството, можем да направим следното предположение за цената на Note 20 Ultra. Спомнете си представеният през 2018 година Samsung Galaxy Note 9. По време на премиерата си, той струваше точно $1000.

Година по-късно южнокорейците предсатвиха Note 10, който беше с по-ниска цена $950, но имаше и ъпгрейднат вариант Note 10 Plus, който пък беше по-скъп - $1100. Следвайки тази логика, бихме предположили и че новият флагман Note 20 Ultra би струвал около $1100.

 

 

Какви точно ще е цената и пълните технически характеристики на Samsung Galaxy Note 20 Ultra, предстои да разберем заедно с тези Samsung Galaxy Z Fold 2 на 5 Август 2020 година, датата за която е планирана премиерата на смартфона.

 

Още от Digital.bg: Какво знаем в аванс за смартфона Samsung Galaxy S21 (S30) - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)

 

Музика: Bensound.com