Photoshop е мощен инструмент. Разбира се, той може да се използва, за да изглеждат вашите постове в Instagram по-добре, но ако се прекали с използването му може да се стигне до смешни резултати.

 

От This Is Insider са издирили най-интересните случаи, в които марките прекалят с използването на Photoshop в рекламите си. Ето кои са те:

 

1. През месец март 2017 година, онлайн магазина Net-a-Porter качи снимка на уебсайта си, която бе покрита с бележки, които инструктираха редактора да "подреже" модела. Снимката стоя само няколко часа преди да бъде свалена, но в крайна сметка бе качена отново, без да бъде редактирана.

 

 

2. Това са ангелите на Victoria's Secret, Марта Хънт и Стела Максуел, в реклама за марката за бельо от август 2016 г. На снимката обаче лявата ръка на Хънт изглежда странно. Не ви ли се струва, че лакът ѝ изглежда нереалистично далеч от тялото?

 

 

3. Вероятно сте запознати с популярното шоу „Малки сладки лъжкини“ („Pretty Little Liars“) и дори може да сте виждали този постер за шоуто от 2016 година. Но забелязахте ли, че актрисата Саша Питърс (вляво)  има само един крак? И не само, че левият крак на Питърс липсва, но и десният ѝ изглежда доста странно.

 

 

4. Ето една интересна реклама на бански от 2014 година, която очевидно е била обработвана с Photoshop.

 

 

5. Също през 2014 година се появи тази реклама на Channel. Няма как да не ви направи впечатление вратът на модела който е бил удължен до привидно неестествено съотношение.

 

 

6. През 2014 година Lady Gaga се появи в реклама на Versace. Певицата позира с дизайнерски чанти. Всичко изглежда нормално, докато месец по-късно не излизат наяве оригиналните снимки на певицата, направени за рекламата. На тях тя изглежда много по-различно, дори цвета на косата ѝ не е същия.

 

 

 

7. През 2014 година ангелът на Victoria's Secret, Кандис Сванепоел получи огромни рамене от тези които са редактирали снимките ѝ за марката. Раменете на Сванепоел не само изглеждаха като извадени от гнездата си, но и непропорционални на тялото ѝ.

 

 

8. Може ли да забележите какво не е наред с тази реклама на кецове Vans? Точно така, ръката фантом, увита около дясната ръка на модела. Не е ясно нито на кого принадлежи тази ръка, нито пък какъв е бил първоначалния замисъл на тази снимка.

 

 

Вижте 4 забавни Android приложения, с които може да промените гласа си