USB OTG или USB On-The-Go е едно от най-добрите изобретения, които улесни живота ни. Това е стандарт, който позволява на устройствата да „разговарят“ по между си.

 

USB OTG обикновено се използва за разширяване функционалността на устройствата ни.  Ако обаче не сте наясно как да се ползвате от тези възможности, разгледайте съветите на Donraph Tech.

Зареждане на Android смартфон с друг смартфон

Единственото нещо, което трябва да направите, е да свържете двата смартфона, а телефонът, който действа като USB хост, ще започне да зарежда другото устройство. Само не забравяйте, че за да може този трик да работи, устройството домакин трябва да има по-голям капацитет на батерията в сравнение със смартфона, който искате да заредите.

 

 

Свързване на Android смартфон към гейминг контролер за възпроизвеждане на игри  

Никога няма да повярвате! С помощта на OTG кабел, можете лесно да свържете гейминг контролер към телефона си, за по-добро усещане на забавлението с любимата ви игра. Все повече и повече игри за Android поддържат използването на външен геймпад.

 

Свързване на Android телефон към камера

Можете също така да използвате USB OTG, за да се свържете смартфона си с камера и да прехвърлите снимки или видеа от нея на телефона си.

 

Свързване на преносим външен хард диск към вашия Android смартфон

Можете да свържете USB флаш устройство към Android телефона си посредством OTG кабел. Трябва да свържете флаш устройството във вторичния порт на кабела и може да го използвате.

 

Свързване на LAN кабел и достъп до интернет на вашия Android смартфон

Повечето вероятно не знаят, че USB OTG може да се използва за свързване на вашето устройство с LAN кабел. Това ще ви бъде от полза, когато имате широколентова връзка, но нямате Wi-Fi рутер. Всичко, което трябва да направите, е просто да закупите LAN to USB контролер и да го свържете. Сега можете директно да използвате широколентовия си интернет от мобилния си телефон.

 

Свързване на звукова карта или микрофон към вашия Android смартфон

Ако смятате, че качеството на вградения микрофона на смартфона ви не е достатъчно добро, можете да използвате USB OTG връзка, за да свържете професионален микрофон. Можете също така да свържете звукова карта към Android телефона си с помощта на OTG кабел.

 

Свързване на USB клавиатура към вашия Android смартфон

Писането на малкия екран на смартфона е голяма болка за мнозина. Писането на кратки съобщения не е проблем, но се опитайте да напишете някой много дълъг имейл и ще се отчаете. С помощта на OTG можете да свържете клавиатура към устройството си и да го конфигурирате, като използвате вградените настройки на Android за външни контролери. След като сте готови, можете спокойно да продължите да пишете тези дълги имейли.

 

Свързване на USB мишка  към вашия Android смартфон

Свързването на USB мишка също е възможно, което би било полезно, ако имате проблеми с калибрирането с вашето устройство. Това не е практично за ежедневна употреба, но е наистина полезно за възстановяване на данни, особено когато вашият сензорен дисплей е повреден.

 

Свързване на други USB джаджи към вашия Android смартфон

Подобно на USB мишка, може да свържете и други USB джаджи към телефона си, като например USB вентилатор, USB лампа и т.н.

 

Вижте какво трябва да знаем за USB Type-C