Zoom е един от най-добрите примери за приложение за комуникация, което предлага впечатляващи възможности за общуване и съвместна работа от началото на пандемията. Силната конкуренция с Google Meet и Microsоft Teams допринесе за много ъпдейти и интеграция на допълнителни функционалности. Виртуалните стаи в Zoom позволяват комуникация между групи от 100 потребители, като сега разбираме за следващия ъпдейт на приложението.

Актуализацията се отличава с две ключови функционалности. Първата от тях е поддръжка за "Rick Text Formatting" в чатовете на Zoom. Собствениците на устройства с Android вече могат да платят Pro абонамент, чрез услугата Google Pay директно от интерфейса на приложениeто. Освен стандартните UI оптимизации ни очаква интеграцията на полезната функция "Stop Incoming Video".

Taзи опция е подходяща за случаите, когато искате да блокирате видео фийда от определени потребители. Ако използвате нестабилна връзка към интернет това може да е подходящо да ограничите входящия видео трафик.

 

 

За да използвате новата функционалност трябва да предприемете следните стъпки, според gadgets.ndtv:

 

1. Логнете се в уеб портала на Zoom.

2. Отворете менюто за навигация.

3. Изберете "Account Management".

4. Кликнете последователно "Account Settings" и "Meeting".

5. От секцията "In-meeting" (Advanced) изберете "Stop Incoming Video".

6. Потвърдете промените с "Enable" или "Disable" от допълнителния прозорец, който ще видите на екрана.

 

Zoom позволяват на потребителите и администраторите да активират функцията за използване от уеб версията и мобилните приложения при провеждане на видео разговори. Спирането на входящото видео съдържание може да е полезно в много ситуации на потребителите на Zoom.

 

Още от Digital: Как да изключим камерата и микрофона по време на Zoom разговор