Вижте още видео ревюто: Huawei Watch 3 Elite Edition - Премиера на премиум смарт часовника с метална каишка

 

Ако следите публикациите в Digital.bg, то вече вероятно знаете, че смарт часовника Huawei Watch 3 Elite вече се продава в България. В първата част на това видео ревю, споделихме с вас какво е по-специфичното в дизайна на устройството, с какво то се отличава от стандартния Huawei Watch 3 и към кой тип потребители е насочен той. Ако сте пропуснали да гледате въпросното видео, препоръчваме ви да го направите, няма да съжалявате. Директен линк към него сме приложили над тази статия.

 

Huawei Watch 3 Elite Edition - Премиера на премиум смарт часовника с метална  каишка | Digital.bg

 

А сега, какво следва? Да приемем, че вече сте впечатлени от дизайн на Watch 3 Elite, но освен че е красив, този часовник е и много функционален. По тази причина тук ще споделим с вас повече подробности за техническите характеристики на устройството, което не е просто часовник, а мултифункционално устройство, което дори може да замести смартфона ви.

Да, един от ключовите елементи в Huawei Watch 3 Elite е, че той той поддържа eSIM. За тези които не са запознати с тази технология - това е виртуална SIM карта, която заменя напълно физическата такава и се използва като основна или заместваща в различни устройства. eSIM е напълно функционална и с нея ще имате на своя Huawei Watch 3 Elite телефонен номер на който можете да приемате и набирате обаждания, както и да имате интернет.

 

 

По корпуса на часовника има както високоговорител, така и микрофон, което ви позволява да говорите директно чрез него. Нещо което преди време виждахме само във фантастичните филми от бъдещето и в тези за Джеймс Бонд. Впрочем, много удобно е да използвате часовника вместо Hands-Free докато шофирате. Ще споделим с вас и още един полезен трик.

Huawei Watch 3 Elite има вграден Bluetooth 5.2, което ви позволява да свържете към него слушалки или външна колона. Така няма да имате нужда от смартфон, за да слушате музика например докато бягате в парка или се разхождате в планината. При такива дейности можете да се възползвате и от прецизното навигационно позициониране на часовника. То поддържа четирите най-популярни сателита - GPS, GLONASS, Galileo и Beidou.

 

 

Теста ни показва, че тракинга е много точен, като отклонението е в рамките на няколко метра. Дори да завали дъжд по време на разходката ви, не трябва да се притеснявате, че часовника ще се повреди, защото е с водоустойчивост от 5АТМ. Всъщност това ниво на защита ще ви позволи дори да плувате с Watch 3 Elite.

За целта има и специален режим, който прави детайлен мониторинг на тренировката ви. В менюто има още много други режими, за какви ли не спортове и други активности. Детайли могат да се следят както директно върху самия часовник, така и върху дисплея на смартфона ви с помощта на Huawei Health приложението.

 

 

Тук идва момента да отбележим, че часовникът има на разположение голям 1.43" AMOLED дисплей, върху който дори можете да гледате видео, без особено зрително усилие. Благодарение на високата си резолюция от 466х466 пиксела, дисплеят успява да постигне изключителна детайлност.

Така например, ако сте избрали тема с изглед на аналогов часовник, Watch 3 Elite може наистина да заблуди околните, че на ръката ви има такъв, а не смарт часовник със светодиоден дисплей. Това се дължи от една страна на високата 326PPI плътност на пикселите за 1”, а от друга на AMOLED технологията, която предоставя максимално реалистични цветове, с наситено и плътно черно.

 

 

С цена от 899 лева, премиерният за България вариант на Huawei Watch 3 Elite ще се продава и вече е наличен в някои от големите вериги за електроника както и в трите родни телекома. Наблягаме на последните, защото по традиция при тях устройствата със SIM карти, каквато вече разбрахме, че има и Watch 3 Elite са с още по-достъпна цена.

Кратка справка показа, че към момента вк ойто публикуваме своето видео ревю, Теленор предлагат модела само без абонаментен план за 899 лева, в А1 с абонаментен план Unlimited Ultra, цената на часовника спада до 390 лева, а във Виваком все още модела не е добавен в портфолиото от устройства, но вероятно това ще се случи в близките часове, защото Watch 3 Elite е съвсем гореща премиера за България.