Вече е ясно, COVID-19 промени света напълно. Промени възприятията, навиците и начина ни на живот. Заради физическата изолация, която подтикна огромно количество хора да стоят много повече време вкъщи, се промени изцяло и начинът на комуникация, работа и забавление, които от вербални се превърнаха във виртуални.
След началото на кризата, социалните мрежи станаха още по-популярни и се превърнаха в сцена на артисти, нов начин на препитания, възможност да общуваме с близки и приятели и т.н. 
В крак с всичките тези промени, компанията Facebook планира да добави множество нови функции за стрийминг към своите Facebook, WhatsApp и Instagram платформи. По този начин тя едновременно ще подобри ежедневието на изолация на потребителите си и ще успее да подпомогне творците. 
Например вече ще има възможност за онлайн гледане на платени концерти, като по време на тях потребителите ще имат възможност да правят дарения за благотворителност, чрез бърз бутон. Ето и кои са основните новости при трите социални платформи на Facebook.

 

 

Facebook
Ще започнем от Facebook, при който ще се продават споменатите билети при Livestreame на съдържание. Тази функция не е насочена само към певци. От нея ще могат да се възползват всички онлайн треньори, готвачи които споделят кулинарните си рецепти и други. 
Facebook пуска и геймърска стрийминг алтернатива на Twitch, в която могат да се прилагат същите платени функции. Както знаем, в последните години гледането на онлайн турнири е доста по-популярно занимание сред феновете на гейминга.
Видео съдържанието в новите функции на Facebook може да се обединява от два източника, посредством Live With функцията на компанията. Освен това, тук ще бъдат и споменатите бутони за дарения. Като всеки творец, сам може да избира кампанията, която аудиторията му да подкрепи.
Facebook са помислили и за запознанствата и флиртовете между потребителите си, защото към настоящият момент е много по-трудно те са се осъществяват офлайн. Компанията планира да добави интуитивни видео чатове за запознанства към своята Messenger функция. 
Ще имате също така възможност да се включите във виртуални групови стаи с възможност за стартиране на групови чатове. Тази функция много наподобява mIRC, който беше популярен в края на миналия век и заедно с ICQ бе основоположник на всички сегашни методи на онлайн комуникация.

 

 

Instagram
След като в Instagram вече беше добавена функция за съвместно гледане на видео към групови чатове в Instagram Live, идва време за още няколко обновления. Например популярните сторите, които бяха достъпни само за 24 часа, сега ще могат да се гледат повторно за по-дълъг период от време като се качват в livestreme на IGTV.

 

 

WhatsApp
Най-малко промени ще получи WhatsApp, при който единственото обновление, което вече е налице е ограничение за изпращане на съобщения свързани фалшиви новини за COVID-19, конспиративни теории, които всяват смут и дезинформация. На малко по-късен етап се очаква тук да се появи функция за групов гласов и видео чат за до 8 човека

Още от Digital.bg: Как да оптимизираме стар лаптоп за деца