Samsung са доста активни в пазара на смартфони въпреки разпространението на COVID-19. Само преди седмици видяхме Samsung Galaxy Note20 и Note20 Ultra. Това е втората премиум серия смартфони на компанията за годината, която ще изостри конкуренцията през последното тримесечие на 2020г. 

Корейският производител вече е насочил вниманието си към разработката на следващия си флагман, а именно Samsung Galaxy S21 (S30), който ще видим в началото на 2021г. Премиерата вероятно ще бъде през февруари, но вече научаваме детайли за смартфона. 

Документи за сертификация пред 3C разкриват имената на няколко модела на Samsung Galaxy S21 (S30), които хвърлят повече светлина върху отделните версии и капацитета на батериите. Така например рзбираме, че устройство обозначено като "EB-BG991ABY" ще разполага с 3880mAh батерия. За сравнение Samsung Galaxy S20 има батерия със заряд от 4000mAh.

Производител на този ключов компонент на смартфона ще бъде Ningde Amperex Technology Limited, които са известен китайски бранд, който специализира в разработката на батерии, информира mspoweruser.

 

 

Най-вероятно "EB-BG991ABY" е свързано със стандартната версия на Samsung Galaxy S21 (S30). Следващият модел, който попада в базата данни на 3S разполага с по-мощна батерия, която е със заряд от 4660mAh. Тези стойности съответстват на Samsung Galaxy S21+, което е увеличение от 4500mAh на неговия предшественик и е с името "EB-BG996ABY". 

Любопитен факт е, че в този случай батерията също няма да бъде произведена от Samsung. Настоящата информация не включва най-атрактивния модел от гамата Samsung Galaxy S21 Ultra. Премиум версията на смартфона се очаква да стане първият представител на Galaxy S бранда, който работи със стилусите S-Pen. 

Досега тази функционалност имаше статут на неизменна характеристика на Samsung Galaxy Note. Припомняме ви, че кодовoто наименование на Samsung Galaxy S21 (S30) е "Unbound", а отделните модели се тестват от компанията с имената M1, N2 и O3. Последният от тях е Samsung Galaxy S21 Ultra с поддръжка на S-Pen.

 

Oще от Digital: Какво знаем в аванс за смартфона Samsung Galaxy S21 (S30) - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)