Вече ви информирахме как изглежда Sony Xperia XZ1. Новият смартфон ще бъде представен заедно с още една компактна версия, което ще се случи на 31 август или ден преди старта на IFA 2017. Седмица преди премиерата на двете устройства в интернет изтече информация, разкриваща каква ще бъде цената им на европейския пазар. Данните са генерирани от английския уеб сайт на Amazon, информира gsmarena. 

 

Oказва се, че базовата версия на Sony Xperia XZ1 ще може да се купи от потребителите за приблизително €655. В същото време компактната версия на смартфона ще струва €550. Oт гледна точка на спецификациите Xperia XZ1 ще предложи 5.1-инчов дисплей с Full HD резолюция. 4GB RAM и мощен Snapdragon 835 процесор с Adreno 540 графичен чип. Вграденият капацитет за съхранение на данни е 64GB, а основната камера е с 19-мегапикселова резолюция.

 

Xperia XZ1 Compact най-вероятно ще има 4.6" дисплей с HD резолюция и ще предложи същия процесор и RAM, както по-големия модел. Много скоро ще разберем повече детайли за подобренията, които ще видим в новите смартфони на Sony. Според непотвърдена информация това може да са първите устройства на компанията с Android 8.0 Oreo. Дали това ще е така предстои дa научим след броени дни. 

 

Вижте кои смартфони ще получат ъпдейт към Android 8.0 Oreo