Вече ви информирахме, че Intel Kaby Lake Refresh е осмото поколение процесори на компанията. Mилиони потребители очакват с нетърпение премиерата на повече устройства с архитектурите на пазара. В момента могат да се купят компютри, които работят само с някои от чиповете, но скоро ситуацията ще се промени. Докато очакваме това да се случи разбираме повечe детайли за цената, на която ще се продават предстоящите процесори от осма генерация на Intel, информира TechReport.

 

Въпросните процесори обхващат Core i5, Core i5 и Core i7 предложенията oт Celeron и Pentium платформите. Данните разкриват, че Intel Core i3-8100 ще може да се купи от потребителите на препоръчителна цена от $117. Това е четириядрен процесор с работна честота от 3.6GHz. Следващият модел от осма генерация, който ще дебютира на пазара е Core i3-8300 и ще струва $135. Ако се интересувате от покупката на мощния Intel Core i3-8350K ще трябва да отделите $180.

 

Едва ли е изненадващо, че Core i5 процесорите за компютри от осма генерация ще са още по-скъпи. Така например Intel Core i5-8400, който е шестядрен ще е наличен за $190. В същото време Intel Core i5-8600 и работна честота от 3.1GHz е достъпен за $208, докато по-мощния Core i5-8600K ще се продава за $250. Очаква се процесорите от най-високия Core i7 клас да могат да се купят за поне $310 след като дебютират на пазара през лятото. Компанията допълнително ще разкрие повече детайли за премиерата им.

 

Вижте Intel Ice Lake процесорите от девето поколение ще осигуряват защита срещу Meltdown и Spectre