iPhone 8 и iPhone 8 Plus останаха малко в сянката на юбилейния iPhone X, но също като него са впечатляващи смартфони, предлагащи много подобрения. Вероятно ви е направило впечатление, че двата модела ще се продават на европейския континент да по-висока цена, в сравнение с техните предшественици. Това не е случайно, тъй като Apple са инвестирали много повече средства в производството им. Базовата версия на IPhone с 64GB струва $247.51, като за сравнение 32GB iPhone 7 се създава за $237.94.

 

В тази ситуация Apple решават да увеличат пазарната цена на смартфоните, за да може да печелят от продажбата им същите суми, както при предшествениците им. Така например iPhone 8 и iPhone 8 Plus има официална цена от $699, спрямо $649 при iPhone 7 моделите. Компанията отново си гарантира, че ще има печалба от 35% при продажбата на всеки един смартфон на пазара, съобщaвa Bloomberg. Страгегия, която през годините е доказала през годините, че не отблъсква клиенти, а дори напротив привлича нови такива.

 

Идентична е ситуацията с iPhone 8 Plus, където реалната производствена цена е $295.44, което е с почти $25 повече от $270.88 при iPhone 7 Plus. Най-скъпият компонент в смартфоните е дисплея им, който се произвежда за $52.50, следван от камерата на iPhone 8 Plus, чиято стойност е $32.50. Новият корпус, по-бързият процесор и по-добрите камери са основната причина за по-високата цена на устройствата, както и стратегията на Apple да печели 35% от продажбата на всеки смартфон.

 

Вижте какви са разликите между iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus