Премиерата им вече е факт! Apple представи новите си смартфони от серията iPhone 12, която включва общо четири нови устройства. Това са Apple iPhone 12, Apple iPhone 12 Mini, Apple iPhone 12 Pro и Apple iPhone 12 Pro Max. Тази година заради пандемията с COVID-19, събитието закъсня в сравнение с това на предишните поколения на модела и за първи път бе проведено изцяло онлайн, посредством виртуална презентация, която можеше да се гледа на живо в сайта на американската компания и в официалният ѝ YouTube канал. 

 

 

Премиерните смартфони определено са интересни и в следващите месеци усилено ще се говори за тях. Още в следващите часове в Digital.bg ви очакват първите впечатления от моделите, ексклузивно снимки, видео и ревюта, които сме им посветили. 

Със сигурност обаче много хора си задават въпроса "Колко струва iPhone 12?" и "Кога ще мога да си купя iPhone 12?". По време на презентацията си Apple дадоха отговор и на двете питания. 

Най-евтиният от моделите ще бъде iPhone 12 mini и неговата цена ще започва от $699. Базовият представител на серията, който носи името iPhone 12 ще се предлага за $799. Цената при iPhone 12 Pro започва от $999, а при iPhone 12 Pro Max от $1099.

 

 

iPhone 12 Pro ще бъде готов за предварителна поръчка след по-малко от 3 дни (16 Октомври), а ще е наличен за продажба от 23 Октомври. iPhone 12 Pro Max ще се появи малко по-късно. Pre-order на модела, феновете на Apple ще могат да направят на 6 Ноември, а физическите продажби на устройството ще стартират от 13 Ноември.

 

Цена в България

По всяка вероятност родните телекоми (А1, Виваком и Теленор) ще се класират в заявените срокове или в близки до тях, като ще предложат бързо моделите в портфолиото си с договор и още по-ниска цена.

 

 

Заедно с цените на новите си устройства, Apple обявиха и новите цени на няколко свои по-стари смартфони. От днес iPhone 11 ще се продава с цена от $599, iPhone XR - $499, a iPhone SE ще струва само $399.

 

Още от Digital.bg: Каква е разликата между iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max - цена, характеристики и дизайн