Президентът на САЩ е обект на огромен интерес от шпиони и хакери по света и затова е най-охраняваният човек. Това включва и специален смартфон, който да е защитен от хакерски атаки. Въпреки това Тръмп все още не се е отказал и от стария си личен смартфон, съобщава PhoneArena.

 

Смята се, че американските президенти използват специален смартфон, който е одобрен от Secret Service и с допълнителни системи за сигурност. Не е ясно какъв точно е президентският смартфон, но вероятно е модифициран Samsung Galaxy S4, който не може да прави снимки, не приема обаждания от обикновените мрежи, не използва приложенията на Android. Вместо това се свръзва с криптираната мрежа на американските военни.

 

Тези ограничения явно не се харесват на новия американски президент Доналд Тръмп, който според New York Times използва и своя личен смартфон с Android. Тръмп продължава да използва стария си смартфон ,за да публикува в Twitter докато гледа телевизия. Разбира се, това никак не се харесва на неговата охрана, но Тръмп не изглежда трогнат и най-вероятно няма да спре активното си участие в Twitter.

 

Още от Digital: 11 неща, които Samsung Galaxy S4 прави повече от iPhone 5S