Sony бе една от първите компании в индустрията, която представи смартфон записващ 4K видео. В момента това е неизменна характеристика в устройствата от бранда Xperia и важен фактор при избора на нов модел за много потребители. Ако сте използвали подобна функционалност вероятно сте забелязали, че когато записвате клип с 4K резолюция смартфона започва да прегрява. Колкото повече снимате, толкова по-невъзможно става да го направите и това се потвърждава от редица тестове, предаде AndroidHeadlines.

 

Оказва се, че Sony са намерили решение, с което да отстранят този досаден проблем. Независим експеримент на Phone Battles показва, че всеки по-нов смартфон на компанията се справя по-добре при запис на видео с 4K резолюция. Така например устройства като Xperia Z3v, Z3+ и Z5 трудно могат да издържат повече от 11 минути за снимане преди да се загреят до такава степен, че е трудно да ги държите в ръката. Новият XZ Premium, обаче на практика може да го прави докато се изчерпа батерията.

 

 

Компанията изглежда подобрява постоянно софтуера и хардуера на устройствата си, за да предостави максимално добри възможности за запис на 4K видео. В случай, че се интересувате от тази функционалност е добре да обърнете внимание на смартфоните Xperia, които превъзхождат по този показател своите конкуренти в индустрията. Ако добавим към това и факта, че камерите на Sony са едни от най-добрите в света определено тази серия е подходящото решение за любителите на фотографията.

 

Вижте Sony Xperia XZ Premium е първият смартфон в света с 4K HDR дисплей и камера със собствена памет