Както знаем, по време на провелият се Nexus Event, Google представиха няколко от новите си устройства. Едно от тях е новият флагман смартфон Nexus 6P, който вече имахте възможността да разгледате в нашата статия "Какви са новостите в Google Huawei Nexus 6P".

 

Тогава споменахме и основната камера която знаехме единствено, че ще разполага с 12.3MP сензор. Днес обаче става ясно, че 6P реално е с най-добрата камера използвана до този момент при Google  устройства. Нейният сензор е с размер 1/2.3", апертурата е f/2.0, а размера на пиксела - 1.55 µm. Като съпоставка Apple iPhone 6 стойностите са 1/3'' и 1.5µm

 

 

Любопитен факт за който преди часове Digital.bg писа е, че Nexus 6P е на второ място в класацията на DxOMark за „Най-добра камера при смартфон”. В допълнение към нея, тук можете да видите и няколко снимки, които вече са публикувани в Интернет. Те са направени с новия флагман на Google. При тях съществено влияние е оказал лазерният авто фокус, който LG G3 внедри като технология преди време, а сега вече използват и други марки при смартфоните си.

 

Също така при тези кадри можете да обърнете внимание на доброто качество, дори при наличието на по-слаба осветеност. То е факт заради увеличеният до 1.55µm  размер на пиксела. Така кадрите са с намален шум и голяма детайлност.

 

Вижте още: Новата ретро Екшън камера GoPro