Formula E е атрактивна надпревара, в която се състезават единствено електрически автомобили. В момента се провежда третото издание на шампионата, което включва 12 отделни кръга. Себастиен Буеми е настоящият шампион на Formula E, който спечели и първите две състезания от тазгодишния календар. Aнализаторите очакват той да защити титлата си и през 2017г. Предстоят интересни промени в болидите през следващия сезон.

 

 

Oт Spark Racing Technologies разкриха плановете си да намалят теглото им, но също така да удвоят максималния пробег с едно зареждане на батерията, предаде Engadget. Няколко скрийншота ни разкриват как ще изглежда дизайна на болидите, които ще участват в следващия сезон на Formula E. През първите четири сезона на надпреварата всички автомобили използваха шасито Spark Renault SRT01. От 2018г. влиза в сила значителна промяна и те ще са базирани на усъвършестваната версия SRTO5e.

 

 

Новото шаси ще сложи край на досадния проблем състезателите да сменят своите болиди на средата на трасето, защото нямат достатъчно капацитет да завършат надпреварата. Подобренията в аеродинамиката и намалението на теглото ще гарантират много по-дълъг пробег. По всичко личи, че 2018/2019 се очертава като най-интересният сезон за Formula E, като има възможността да се появят и нови отбори.

 

 

Вижте може ли Formula E да е бъдещето на автомобилните състезания