Аlfa Romeo имат богата история в разработването на автомобили и предизвикаха голям интерес със завръщането ви във Формула 1 през миналата година. Италианският производител ще продължи да участва активно в най-престижната автомобилна надпревара в света. Аlfa Romeo също така вече стартираха тестовете с болида, който ще стане част от новия сезон на F1 и e с кодовото име C38. Maшината използва модифицирано шаси, разработено от Ferrari. 

 

 

Изискванията за новия сезон във Formula 1 са всички автомобили да бъдат захранвани от 1.6-литрови V6 двигатели с турбокомпресори. Самият агрегат е допълнен от хибридна система, която генерира допълнителна енергия от спирачките или отработените газове, предаде DigitalTrends. През миналата година Alfa Romeo участваха като спонсор на Swiss Sauber отбора, но партньорството им ще приключи през 2019г., тъй като екипа им през новия сезон ще се казва Alfa Romeo Racing.

 

 

Отборът ще бъде независимо, но в действителност ще представлява втори екип на Ferrari в тазгодишния календар на F1. През новия сезон за Аlfa Romeo ще се състезава Антонио Джовинаци, който ще замести Чарлс Леклерк. Другият пилот в отбора е Кими Райконен, който е ветеран в надпреварата и бивш световен шампион. Основната цел на Alfa Romeo е да подготви пилоти, специалисти и технологии, които за в бъдеще да станат част от екипа на Ferrari.

 

 

Oще от Digital: Как ще изглеждат болидите от Formula 1 през 2050г., според McLaren