Microsoft вече насрочиха голямо събитие на 24 юни. Тогава ще разберем как изглежда новата версия на Windows. Операционната система е водеща тема в технологичната индустрия през последните седмици. В голяма степен интереса е предизвикан от желанието на компанията да представи Windows 11.

Новата платформа ще предложи най-сериозния редизайн от премиерата на първата версия на Windows 10. Toва се случи през 2015г. и изглежда Microsoft са готови със следващата голяма актуализация. По-малко от две седмици преди официалната премиера на Windows 11 в интернет се появиха няколко скрийншота, които ни разкриват как ще изглежда интерфейса.

Прави впечатлениe, че дизайнерските линии взаимстват идеи от Windows 10X. Tази версия на операционната система бе разработена за устройства, които имат два дисплея и хибридни форм фактори. Минималистичните UI елементи на Windows 11 променят визията на лентата със задачите, както и на традиционното Start меню, информира xda-developers.

Windows 11 отново ще е налична в Home, Pro и Enterprise версии, както и Windows 10.

 

 

Системните елементи включват и новото лого на Microsoft, както и заоблените краища на активните прозорци. Традиционната лента за инструменти в долната част на екрана вече е центрирана, дори когато я персонализирате по свой вкус. Актуализацията включва и нова икона за достъп до Start менюто.

Интеграцията на концепциите заложени в Sun Valley ъпдейта ще гарантира промени във вградената търсачка. Потребителите ще могат още по-лесно да откриват желаното съдържание, но също да филтрират резултатите съобразно настройки, приложения, документи и др. Управлението на файловете в Windows 11 също ще предложи различно изживяване.

Oбновеният интерфейс ще показва и новите Windows икони, които ще са част и от другите менюта на софтуера. Предвидени са повече възможности за персонализиране от лентата за задачи, както и  oпция за избор на нов стоков уолпейпър. Виртуалната клавиатура включва допълнителен ред за добавяне на GIF-ове и емоджита.

Windows 11 също така позволява да премахвате съдържание от лентата със задачи, което ще премахне нуждата постоянно да скривате иконите.

 

 

Oще от Digital: Microsoft спряха всички ъпдейти за Windows 10, за да не разкрият дизайна на Windows 11