Следващото поколение смартфони на Apple е обект на много спекулации през последните седмици. Второто поколение 5G смартфони на компанията отново ще са налични в четири версии. Технологичният гигант не планира съществени промени по отношение на дизайна. Все пак устройствата ще предложат по-мощен хардуер и по-добри камери.

За разлика от предходната година този път Apple ще представят iPhone 13 през септември, когато си е обичайния график. Сложната ситуация с пандемията отложи с няколко седмици представянето на iPhone 12, но се очаква сега да бъде избегнат този сценарий. Компанията вече е установила контакти с водещите доставчици на компоненти.

Тестовете с различни прототипи на смартфоните предоставят повече детайли за новостите, които можем да очакваме. В интернет се появиха снимки на поне два модела на iPhone 13, които имат по-малки Notch прорези в горната част.  Този компонент дебютира заедно с iPhone X  и е неизменна характеристика от всяка нова версия на iPhone представена след това.

 

 

Изглежда, че дизайнерите на Apple планират да променят позицията на селфи камерата, която вече няма да е в дясната, а в лявата страна на Notch-a, съобщава BGR. Очаква се да бъде премахнат високоговорителя от този компонент, като компанията експериментира с различни конфигурации.

Информация на популярния блог Macotakara допълва, че височината на прореза е увеличена от 5.30 милиметра до 5.35mm. В същото време дебелината е редуцирана от 34.83mm до 26.80mm. Tози дизайн ще има само временен характер, тъй като Apple се надяват да преминат към напълно безрамкова визия в следващото поколение на iPhone, което ще видим през 2022г.

Много производители на Android използват малки отвори за селфи камерите в екрана. Тази идея не може да се приложи на iPhone, защото Face ID изисква твърде много сензори, за да функционира. Компанията ще ги позиционира диагонално, а не един върху друг, за да допринесе за намаляването на Notch-а в iPhone 13.

 

Още от Digital: Всички модели на iPhone 13 ще имат Touch ID вграден в дисплея