Xiaomi е поредният производител в мобилната индустрия, който проявява интерес към сгъваемите смартфони. Компанията вече е стартирала работа над първия си прототип с подобен дизайн. Данните бяха потвърдени лично от председателя и съосновател на Xiaomi Лин Бин, който дори си позволи да качи кратко видео на устройството. Благодарение на този клип можем сами да се убедим какъв прогрес са отчели инженерите на компанията в разработването на първия им модел със сгъваем дисплей

 

Визията на прототипа определено е доста атрактивна, като Лин Бин демонстрира по най-добър начин как дисплея може да се огъне, докато продължава да гледа клипове в интернет. Прави впечатление също така, че интерфейса на устройството автоматично променя своя размер, когато се сгъне екрана на иновативния смартфон, съобщава Engadget. Друго интересно решение на Xiaomi е разполагането на бутона за включване в горната централна част на смартфона, което ще улесни достъпа до него. 

 

 

Лин Бин допълни, че концепцията предлага съчетание от най-добрите предимства на смартфоните и таблетите в едно общо устройство. Xiaomi ще продължат да работят, за да отстранят редица технолoгични проблеми, затрудняващи масовото навлизане на този дизайн на пазара. Все още не знаем кога да очакваме официалната премиера на сгъваеми смартфони на компанията, но вероятно Xiaomi се нуждаят от още време, за да стартират масовото производство на подобен модел.

 

Oще от Digital: Шефът на Xiaomi показа сензор за пръстов отпечатък, който работи на пет пъти по-голяма площ на дисплея