Мicrosoft представиха първата версия на Windows 10 преди пет години и това вече е най-популярната операционна система в историята на компанията. Навлизането на нови технологии и динамично променящата се обстановка, обаче карат софтуерния гигант да възприеме по-модерни методи, за да провокират потребителите. 

Компанията от доста време работи над актуализирана версия на Start менюто, което вероятно е най-отличителната характеристика на Windows. Първият голям ъпдейт за годината се казва Windows 10 May 2020 Update и вече се разпространява до потребителите, а следващата актуализация ще е през октомври. 

Въпреки това Microsoft няма да бързат и планират да представят aктуализираното Start Мenu през следващата година. Според нова информация на WindowsLatest ни очаква нова интеграция на Live Tiles иконите, които могат да променят фоновото си изображение, съобразно цветната тема, която сте избрали.

За разлика от първоначалната концепция на дизайнерския език този път ще разполагаме с възможността да деактивираме Live Tiles и да върнем стандартния изгледа на Windows 10.

 

 

Taзи функционалност гарантира, че уолпейпъра и Start меню се сливат в едни нюанси, което улеснява откриването на съдържанието. Минималистичният дизайн на този панел включва допълнителни промени в разстоянията и шрифта на иконите и други оптимизации на виртуалната среда в следващата версия на Windows. 

На преден план ще виждате основното меню с най-популярните икони и приложения, които са възпроизведени на фоново изображение в приятни Light и Dark елементи. Новото Start меню също так включва и "Recent Apps" раздел в лявата част, който предлага разнообразни опции за допълнителна персонализация. 

Самият проект още е в първоначална фаза и се работи над няколко различни дизайнерски концепции. Microsoft искат да променят някои от най-традиционните компоненти на Windows, за да ги направят по-практични за всички собственици на компютри. Припомняме ви също, че компанията разработва още една платформа с името Windows 10X, която е предназначена за смартфони с два дисплея. 

 

 

Oще от Digital: 4 различни начина да излезете от профила си в Windows 10