Мicrosoft разкриха плановете си да построят ултрамодерен кампус в Редмънд, Вашингтон. Уникалното съоръжение ще бъде изграден на имот на компанията, обхващащ площ от над 2000 квадратни километра. Разположението на бъдещия кампус не е избрано случайно, тъй като сградата ще е заобиколена от градска среда, но също от километри гъста гора, планини и езера. След като бъде завършено съоръжението ще осигури достатъчно пространство за сегашните 47 хил. служители, включително и за още 8000, информира TheVerge.

 

Компанията ще инвестира няколко милиарда долара, за да превърне свръхмодерния си кампус в реалност. Плановете предвиждат да бъдат съборени 12 сегашни сгради, които ще предоставят нужното място за изграждането на 18 нови и реновирани обекта. Новият кампус ще включва общо 131 отделни сгради. Бизнес съоръженията ще са заобиколени от огромни пространства за отдих на открито сред буйна растителност, спортни съоръжения, сцени за концерти и публучни събитя. Предвидена е и самостоятелна система за транспорт.

 

 

Ако всичко върви по план цялата конструкция трябва да е завършена в рамките на 5-7 години. Това означава, че най-късно през 2023г. служителите на Microsoft ще имат възможността да се настанят в новия модерен офис. Според официалните данни самия кампус ще отвори допълнителни 2500 работни места в региона, като преобладаващата част от тях ще са в сферата на строителството. Крайната цел на Microsoft е да се превърнат и утвърдят в най-доброто място за работа в технологичната индустрия.

 

Вижте Мicrosoft и Intel ще направят технологията Blockchain достъпна за всеки бизнес