Вече ви информирахме за част от подобренията, които ще видим в iPhone 12. Няма да е изненадващо, ако кажем, че това са най-очакваните модели в индустрията през 2020г.

Предстоящите смартфони от гамата се предполага, че ще предложат редица дизайнерски подобрения. iPhone (2020) ще има по-компактни размери и ще наподобява минималистичната визия на iPad Pro (2020).

Потребителите ще имат достъп до четири различни конфигурации с дисплеи, чиято големина варира между 5.4 и 6.7 инча. Въпреки подготвяните промени Apple ще запазят един от oтличителните компоненти на смартфоните и това е Notch прореза в горната част на екрана.

 

 

Някои потребители биха искали този елемент да отсъства от предната част на смартфона, но засега това не е възможно, тъй като там са разположени важни сензори.

Apple няма да премахнат "Notch" прореза и в предстоящата серия от смартфони. Информацията бе потвърдена от блогъра Джон Просер с публикация в Twitter, на която е показана схема с дизайна на iPhone 12.

Все пак веднага прави впечатление, че размера на този компонент е редуцират значително, в сравнение с настоящото поколение на смартфоните.

 

 

Припомняме ви, че при настоящите версии в този компонент бяха разположени инфрачервена камера, Flood Illuminator модули, сензори за близост и околната светлина, високоговорител/микрофон, селфи камерата и Dot Projector.

От компанията ще редуцират размера на този компонент, като намаляват разстоянието между отделните сензори във вътрешността.

Крайната цел е Apple да елиминират изцяло Notch-а, но поне на този етап е задължителен заради компонентите нужди за функционирането на Face ID системата за лицево разпознаване.

Голямата разлика между iPhone 12 и iPhone 11 по отношение на по-малкия Notch прореза е свързана с факта, че високоговорителя вече е разположен в най-горната част.

 

 

Досега бе локализиран в централната част над екрана, съoбщава SlashGear. Засега компанията не е готова с технология, която да намали по-осезаемо размерите на TrueDepth 3D камерата необходима за Face ID.

По този начин вместо да се премахне напълно Notch-a ще бъдат свити до максимум неговите размери, въпреки наличието на същите сензори в предната част на iPhone 12.

Всъщност този дизайнерски език се налага от Apple още от iPhone X, който дебютира през 2017.

От гледна точка на хардуера новите смартфони ще използват LiDAR сензор и ще използват A14 Bionic процесора, който освен впечатляващата скорост поддържа и 5G мрежи.

 

 

Oще от Digital: Премиерата на iPhone 12 може да се забави с два месеца, заради пандемията от COVID-19