Huawei имат големи амбиции за развитието на устройствата с гъвкави дисплеи. Първият смартфон на компанията с този дизайн видяхме още преди година. Както с всяка нова технология и в случая с Huawei Mate X възникнаха неочаквани проблеми. Въпреки това китайския гигант не се е отказал и дори инвестира още по-сериозно в технологията. 

Работата върху следващия гъвкав смартфон от премиум сегмента на Huawei продължава с пълна сила. Благодарение на снимки публикувани от LetsGoDigital разбираме и какъв дизайн ще ни предложи Huawei Mate X2. Прави впечатление, че предстоящият модел ще има екран, който може да се сгъва навътре, което е същата дизайнерска концепция, както Samsung Galaxy Z Fold 2.

Въпреки това съществуват и няколко разлики, които ще отличават Huawei Mate X2. Така например виждаме, че компанията отново ще използва странична лента, в която ще е позиционирана двойната селфи камера, както и допълнителния екран за нотификации разположен по протежение на дисплея.

 

 

Снимките показват, че в задния корпус ни очакват четири камери, но също, че Huawei Mate X2 ще се отличава с ултрaтънки размери. Потребителите ще могат да се възползват от пълния потенциал на гъвкавия екран заради поддръжката на стилуси S Pen. Този аксесоар ще се прибира точно под допълнителния екран по подобие на Galaxy Note серията.

Huawei Mate X2 не разполага с никакви портове и физически бутони. Възможно е компанията да не е готова още с финалния дизайн и необходимите конектори да се добавят на по-късен етап. Твърде рано е да коментираме техническите спецификации, но със сигурност можем да очакваме поддръжката на 5G технологията

Визията на Huawei Mate X2 изглежда доста атрактивно и ще приближи с няколко стъпки напред Huawei в желанието им да представят перфектния дигитален асистент в ежедневието ни, който има голям сгъваем дисплей с поддръжка за стилуси и четири камери с висока резолюция.

 

Oще от Digital: Huawei Mate X2 със 120Hz дисплей ще бъде представен до края на 2020г.