BMW вече разкриха амбициозните си планове за транзиция към електрически автомобили. Компанията планира да разполага с портфолио, което включва поне 25 EV модела до 2025г. Германският производител разкри за първи път детайли за BMW i4 - електрически седан от ново поколение, включително и снимки на екстериора.

Първоначалните ЕPA тестове показват, че BMW i4 ще осигурява пробег от 480 километра с едно зареждане. Ускорението от 0 до 100 км/ч. ще става за по-малко от четири секунди, съобщава TechCrunch. Всъщност това е първия седан на BMW, който се захранва изцяло от електрически двигател. Техническите параметри включват мощност от 390 kW /530 HP.

Oфициалната премиера се очаква през следващата година. Цената ще бъде обявена допълнително. Първият електрически седан на компанията ще се присъедини към още един впечатляващ модел, а именно BMW iX. Tова е SUV автомобил, който е базиран на eDrive технологията и се очаква да струва приблизително $100 хил.

 

 

Германският бранд осигури внушителен бюджет за инвестиции в технологии за електрически автомобили в следващите години. По този начин BMW ще опитат да конкурират по-успешно Teslа и да доминират дългосрочно този пазарен сегмент в Европа. Дизайнерите на компанията ще се погрижат да гарантират максимално агресивен вид, който сме свикнали да очакваме от модел на BMW.

Софтуерните разработчици вече са готови със следващата версия на операционната система iDrive, която ще захранва бъдещите им модели. Най-интересната концепция се казва "BMW Curved Displey" и позволява да се увеличи размера на централния дисплей.

BMW предлагат решение от два отделни тъчскрийн екрана с големина от 12.3" и 14.9" инча, които ще визуализират в реално време необходимата информация.

 

Oще от Digital: BMW ще представят електромобил от M-Series през 2021г.