Един от най-нестандартните смартфони за 2020 година носи името LG Wing. Появата му не е чак толкова изненадваща, а по-скоро логична предвид, че LG винаги са имали нестандартно мислене и са предлагали на потребителите много интересни смартфони.

Спомнете си LG G Flex, който още през 2013 година имаше извит дисплей и самовъзстановяващ се корпус. Не можем да не се сетим още и за LG G4, който имаше гръб от естествена кожа или пък за наследника му LG G5, който беше първият модулен смартфон в света.

Новото попълнение в редиците на южнокорейската компания е не по-малко интересно от предшествениците си. Както вече знаем, то е с два дисплея, които в отворено положение застават под формата на буквата „Т“.

 

 

Оказва се, че приложенията на двата дисплея са много. Като се започне от това, че можете успоредно да гледате различно съдържание и например да пишете текст, докато гледате видео. Преминете през мултифункционалността по време на работа и удобството при игра на игри и стигнем до функциите, които ви показваме във видеото над тази статия.

 


Оказва се, че LG Wing е много удобен за снимане на видео и има някои специални функции, които подобряват качеството му. Една от тях се казва Gimbal Mode и като се замислим, благодарение на вградените си Dual Compass, Acceleration и Gyro сензори, както и начина на захващане, Wing си има почти истински гимбъл. Като в долната му част е вграден и джойстик, посредством който управлението на кадрите по време на видео заснемане е още по-интуитивно.

Джойстика ви позволява да местите кадъра директно от камерата, без да местите самия телефон и така да разклащате кадъра. LG Wing предлага общо 4 Gimbal Mode функционалности.

Първата от тях е режимът Pan Follow mode и както и подсказва наименованието му – дори да въртите екрана наляво и надясно, основното записано изображение ще остане хоризонтално.

Follow mode ви помага при проследяването на динамично движещи се обекти. Много добро демо е скачащото на батут дете, видеото на което при снимки със стандартен смартфон би изглеждало доста зле. Тук обаче резултатът е стабилна и плавна картин с динамика и движение.

FPV mode е абревиатура зад която стои "First Person Video" или сниманен а видео от първо лице позволява да правите много и разнообразни движения, като крайният резултат от тях е плавно видео, без сътресения, в което по никакъв начин не може да се разбере, че вървите. Преди години този ефект се постигаше в киното посредством специални релси и колички, които се пързалят по тях, а сега цялото стабилизиране се случва в корпуса на един смартфон.

 

  

 

Lock режимът ви позволява да заключите фокусировката на кадъра, без значение от ъгъла на снимане при движение.

И за финал ще кажем, че LG Wing е едва първият смартфон от новата серия Explorer Project на компанията. Това означава, че в съвсем близко бъдеще се очаква да видим още интересни и нестандартни смартфони от LG. 

 

Още от Digital.bg: LG ще представят навиващ се телевизор през октомври

 

Музика: Bensound.com