Мобилните джаджи са все по-предпочитана мишена за хакерите и заедно с компютрите представляват голяма заплаха за сигурността на личните ни данни. Най-добрият начин да се предпазите е да бъдете много внимателни какво съдържание теглите и да инсталирате антивирусен софтуер. Малцина хора знаят, че цветните лазери принтери също не са напълно безопасни. Тези устройства отпечатват малки жълти точки на всяка страница, с които след това може да се възстанови принтирания документ, предаде TechDirt.

 

Някои експерти дори измислиха името термина "печатна стенография", за да опишат това интересно явление. Информацията за тази практика на шпиониране на нещата, които отпечатваме се появи за първи път през 2005г. и бе отново потвърдена през миналата година. Специалисти на ФБР също допълниха, че са използвали "печатна стенография", за да следят и разследват заподозряни в различни случаи. На практика всеки съвременен принтер използва специфична техника за кодиране и дешифриране на документите.

 

 

Въпреки, че този проблем е от доста време досега бе налична много оскъдна информация за него и начина, по който може да се предпазим. Двама немски специалисти проведоха мащабно проучване, с което да разберат повече за недостатъка и да се постараят да предложат ефективно решение. В крайна сметка успяват да създадат софтуер, който ни защитава от различните методи за кодиране, които използват принтери на различни производители и е достъпен за безплатно изтегляне от интернет.

 

Знаете ли, че: От десетилетия принтерите издават какви документи са отпечатвани с тях