Как мислите, в началото бяха само телфони, после станаха смартфони. Какво ще кажете, ако за в бъдеще им казава холофони. Звучи невероятно, нали? Холограмите са любим елемент от много научнофантастични филми. Тяхното приложение в реалния свят все още е минимално, но според френския дизайнер Жамие Оливет това може да се промени с нов смартфон, който използва холограми вместо дисплей, съобщава Mashable.

 

Предната част на холограмния смартфон

Концептуалният проект Alo не само изглежда футуристично. Телефонът се активира с глас и вместо дисплей има специална камера. Тя ще прожектира холограми, които показват текстовите съобщения, списъка с контакти или снимките и видео клиповете.

Самата изработка на Alo също е необикновена. Дизайнът на корпуса е направен така, че да пасва на извивките на ръката. Вътрешният корпус е от алуминий, а външният е „желатинеста и мека” обивка. Нейната материя може да се възстановява самостоятелно, когато се нарани. Тя ще е и интерактивна, като ще може да вибрира и дори да отделя топлина като средство за обратна връзка с потребителя. За сега Alo е само дизайн, но френската компания Thomson има план да се опита да направи поне един прототип на телефона.

 

 Още от Dgital: Учени изобретиха безжичен сензор, който ще разбира кога сме жадни