Международен екип от изследователи разработиха система, която използва машинно обучение и предлага една уникална функционалност. Учените разработват алгоритми, с които да пресъздадат реалистично движение само от един кадър на лицето на даден човек. Този проект може да намери разнообразни приложения, но отваря разнообразни възможности за анимиране не само на снимки, но също и на цели картини. Системата използва комбинация от различни алгоритми, за да постигне този ефект.

 

Разработката на виртуално копие на истинското лице става, чрез добавянето на уникалните черти и с имитиране на движенията, които прави оригиналния обект. В момента има различни варианти да го направите, но повечето от тях изискват огромно количествo информация и твърде бавно успяват да ренднат съдържанието. Новата система предлага ефективно решение на този проблем и е доста по-прецизна във визуализирането на лицата от конкурентните предложения, съобщава TechCrunch.

 

 

Експериментите показват, че е необходима само една снимка, за да генерират видео клип на даденото лице. Системата също така придава максимално реалистично излъчване на виртуалния образ. По този начин например може да се добавят физиономии, които придават различни емоции. Колкото повече информация обработи системата, толкова по-добър ще е крайния резултат, но е възможно целия ефект да се постигне и с една снимка. Учените ще продължат да експериментират с тази иновативна система.

 

Още от Digital: Откриха скрита картина в един от шедьоврите на Пабло Пикасо