Airbus Vanana е иновативен проект на компанията, който трябва да доведе до създаването на летящи автомобили, които се управляват автономно. Oт Airbus разкриха повече детайли за развитието на тази концепция на Geneva Motor Show 2017 изложението. Превозното средство на компанията има модулен дизайн и е в състояние да се движи както на пътното платно, така и да лети във въздуха. Инженерите на Airbus смятат, че тази идея е най-подходящото решение за натоварения трафик в големите градове.

 

 

Летящите автомобили могат да комуникират помежду си, а допълнително приложение позволява хората да си поръчват превоз с тях по подобие на популярни услуги като Uber, съобщава TechCrunch. Аirbus уточниха, че летящите им коли ще се свързват както с наземни, така и с въздушни системи за контрол и безопасност. Системата на компанията се разработва заедно с Italdesign и е кръстена с името "Pop.Up System".

 

 

Нейната основна цел е да превърне летящите автомобили в реалност и в най-ефективния метод за публичен транспорт в света. Корпусът на превозните средства е изграден от въглеродни влакна. Airbus предвиждат и бъдеще, в което системата им се допълва от самоуправляващи дронове, които също могат да превозват пътници. Проектът е много интересен и определено разполага с потенциала да промени изцяло начина, по който пътуваме.

 

 

Вижте как нова радарна система ще ускори навлизането на летящи автомобили