Смартфоните с извити от двете страни дисплеи се превръщат в една от новите тенденции в индустрията. Тази иновация бе въведена от Samsung и компанията ще продължи да залага на нея и в новия Galaxy S8. Анализаторите смятат, че това постепенно ще доведе и до навлизането на устройства с гъвкави дисплеи. Докато очакваме това да се случи разбираме за интересен нов продукт на Japan Display, съобщава AndroidAuthority.

 

Японският производител е успял да създаде 5.5-инчов гъвкав дисплей за смартфони, който използва LCD технологията. Нейните предимства спрямо OLED панелите са свързани с по-ниската цена за производство. Традиционно LCD дисплеите са направени от стъкло, което не позволява те да бъдат гъвкави или да се извиват около краищата на смартфоните. За да отстранят този проблем от Japan Display са използвали специален пластмасов субстрат, който е разположен върху течния кристален слой.

 

Данните разкриват, че 5.5-инчовия дисплей на компанията поддържа Full HD резолюция. Използването на LCD технологията гарантира ниска консумация на енергия, което ще допринесе за по-дългия живот на батерията на смартфоните, които го използват. Japan Display вече са привлекли вниманието на някои от водещите производители в индустрията с новия си панел. Масовото производство на достъпния 5.5" гъвкав дисплей на Japan Display стартира през следващата година.

 

Вижте как Japan Display ще произвеждат гъвкави дисплеи за смартфони от 2017г.